6η συνάντηση προόδου του ZERO-PLUS


Ήταν μεγάλη χαρά να παραβρεθούμε στην Grenoble για την 6η συνάντηση προόδου του έργου ZERO-PLUS. Tην κοινοπραξία του έργου καλωσόρισε η πρόεδρος της OPAC38 καθώς και η ομάδα της OPAC38 που εργάστηκε στο έργο. Στη συνάντηση, συζητήθηκαν κρίσιμα ζητήματα και πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις σχετικά με τα επόμενα βήματα το έργου που αφορούν στην παρακολούθηση και στην επαλήθευση της απόδοσης των τεσσάρων οικιστικών εγκαταστάσεων του “ZERO-PLUS”, όπως επίσης του επιχειρηματικού σχεδίου για τις τεχνολογίες και τις διαδικασίες που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του έργου.

Το αποκορύφωμα της συνάντησης ήταν χωρίς αμφιβολία η επίσκεψη στη μελέτη περίπτωσης της Γαλλίας στο Voreppe, όπου κατασκευάζεται από την OPAC38 ένα συγκρότημα 18 διαμερισμάτων μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας (Net Zero Energy). Οι εταίροι του έργου είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από τους εκπροσώπους της OPAC38, του αρχιτέκτονα του κτιρίου και των μηχανικών από την ENERPOL, τον τρόπο με τον οποίο υλοποιείται το όραμα του ZERO-PLUS στο Voreppe. Μεταξύ των ιδιαιτέρως ενδιαφερόντων τμημάτων του κτιρίου που επισκέφθηκαν οι εταίροι ήταν η άκρη της στέγης στην οποία ήταν εγκατεστημένος ο σταθμός PV της ANERDGY, για να υποστηρίξει τις ενεργειακές ανάγκες της κατοικίας.

 

Εικόνες

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Eίσοδος

Δελτία τύπου


I agree to the processing of my given personal data for the shipment of the ZERO-PLUS newsletter through TUM.

At any given time, without affecting the legitimacy of the processing of my data on the basis of prior approval, I may withdraw my consent until my submission of consent on the basis of Article 6(1) General Data Protection Regulation. Upon receiving my notice of withdrawal of consent, the controller will directly delete all of my personal data from the shipment of the newsletter.

Our processor in the context of the mailing is: rapidmail (www.rapidmail.de).

By law, participants have a right to information, rectification, erasure, restriction of processing, or objection to processing or data portability. Furthermore, participants have a right of complaint and the right to appeal to the Bavarian commissioner for data protection.

Further questions or a withdrawal should be addressed to us (info(at)br2.ar.tum.de) or the data protection (www.datenschutz.tum.de).